29 Temmuz 2009 Çarşamba

iPhone Kullanma Kılavuzu Artık Türkçe

iPhone 3G geçtiğimiz yıl Türkiye'de resmen satılmaya başlanmasına rağmen cihaz içerisinde (Safari'de) yer alan Kullanma Kılavuzu uzun süre Türkçe değildi. Muhtemelen tercüme çalışmalarının uzun sürmesinden kaynaklanan bu eksiklik, geçenlerde kılavuzun türkçeleştirilmesiyle son buldu.



iPhone'nunu Türkçe olarak kullananların Safari'deki yer imlerinde "iPhone Kullanma Kılavuzu" olarak geçen bu kılavuz, cihazın sıfır kurulumunda hazır geldiği için ayrıca bir adres girmeye gerek olmuyor. (Normalde adresi : http://help.apple.com/iphone/3/mobile/)



iPhone için optimize edilmiş bir web sitesi şeklinde hazırlanmış bu kılavuzda, özellikle yeni iPhone kullanıcısının ihtiyacı olan tüm temel bilgiler bulunuyor. Kılavuzun navigasyonu, iPhone'daki temel uygulamaların erişimine çok benzer şekilde hazırlandığından, bir konunun hangi başlık altında yer alabiliceği rahatlıkla bulunabiliyor.



Cihazının dili Türkçe değil de İngilizce olanlarda kılavuzın doğal olarak ingilizce versiyonu açılıyor. Fakat ana menüde en altta yer alan "Change Language" seçeneği kullanılarak, cihazın dili değiştirilmeden kılavuzun dili Türkçe yapılabiliyor.

Epey geç kalmış olsa da, iPhone'dan okunabilecek böyle türkçe bir kılavuza ihtiyaç vardı. Umarım size de yararlı olur.

4 comments:

Kartal Tüyü dedi ki...

Cok teşekkürler Mustafa bey 3G hakkındaki ipuçlarını da bekliyoruz sizden.

Burcu Bağıran ( B.B Photographe) dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

Merhaba.. Iphone 3g ile goruntulu konusmamiz mumkun
olacak mi ? Onde sol ustteki noktalarin kamera olduguna dair bazi bloglar var. Ama asil sorun videocal diye bir fonksiyon yok. Ondeki kamera bosuna tartisiliyor. Yeni bir app ile bu sorun cozulebilir mi ? Tesekkurler

dadalar dedi ki...

yukarıdaki 3 adet nokta "proximity sensor", yani telefonla konuşurken telefonu kulağımıza yaklaştırınca bunu algılayan ve ekranı kapatan uzaklık ölçme aygıtı. dolayısıyla önde kamera olması söz konusu değil.

t