15 Temmuz 2009 Çarşamba

TuneWiki İle Senkron Şarkı Sözleri

Bir önceki yazımızda Lyrical uygulamasını tanıtmış ve bu uygulama ile iPod'daki şarkıların sözlerine kolayca ulaşabildiğimizden bahsetmiştik. Bugün ise kısaca, bu şarkı sözğ gösterme işini abartan TuneWiki uygulamasından bahsetmeye çalışacağız. TuneWiki aslında, şarkı sözleri konusunda efsane haline gelmiş www.tunewiki.com'un resmi uygulaması.



TuneWiki de, Lyrical'la aynı mantıkla çalışıyor. iPod'daki şarkı ve şarkıcı adları düzgünse, sitesine bağlanıp o an çalan şarkının sözlerini ve albüm kapağını getiriyor. Fakat Lyrical'dan farklı olarak, o an şarkıcı hangi satırı okuyorsa, ekranda ilgili satırı gösteriyor. Bu muhteşem özellik sayesinde de, bir yandan şarkıyı dinlerken bir yandan da sözlerini takip edebiliyoruz.



TuneWiki ayrıca şarkı sözlerini 40'dan fazla dile çevirebiliyor. Fakat maalesef bu diller arasında Türkçe bulunmuyor. Yine maalesef ki TuneWiki, Türkçe şarkıların alt yazılırını bulma konusunda da oldukça başarısız.

TuneWiki'nin internet radyolarını oynatma, şarkıcılara ait YouTube videolarını gösterme, vs. gibi bir çok başka özelliği bulunuyor. Fakat bu özelliklerin bir çoğu ülkemizde ya çalışmıyor ya da uygulamanın başarısız bazı arayüzleri nedeniyle kullanışsız. Bu yüzden burada ayrıca değinmiyoruz.

Fakat TuneWiki, ücretsiz olması ve yabancı şarkı sözlerini şarkıcı ile senkron bir şekilde göstermesi bakımından oldukça başarılı ve indirmeye değer. Hiç olmadı arkadaşlarınızı şaşırtırsınız :) Aşağıdaki linki kullanarak TuneWiki'yi App Store'dan indirebilirsiniz.

Not: TuneWiki'yi yükleyebilmeniz için cihazınızın versiyonu en az 3.0 olmalıdır.

3 comments:

Unknown dedi ki...

Ya dediginiz gibi TuneWiki cok guzel bir uygulama ama turkce sarkilari hic bulamiyor ki. Lyrical nerdeyse hepsini buluyor. Ama ozellik olarak TuneWiki gercekten bomba. Eskiden jailbreak versiyonu vardi. O bu kadar iyi degildi. Yenisi super olmus.

ck dedi ki...

Yararlı Bilginiz için Teşekkür Ederim

Emre dedi ki...

bana gore jailbreakli versiyonun arayuzu ve kullanisliligi daha iyiydi. senkronu olmayan parcalari kullanici senkronlayabiliyordu. tek problem ipodla ortak calisamiyordu.

t